Notícies

02.03.2016
Calella dóna el relleu a Mollerussa i clou la capitalitat de la Sardana 2015
Calella dóna el relleu a Mollerussa i clou la capitalitat de la Sardana 2015

Finalitzats els actes de la capitalitat de la Sardana de Calella 2015, en nom de la Comissió Organitzadora de la capitalitat de la Sardana de Calella, encapçalada per l'Ajuntament de Calella i l'Agrupació Sardanista local, volem donar-vos les gràcies a tots els qui heu fet possible, al llarg de més de dotze mesos intensos, la celebració d'aquest projecte. 


MOLTES GRÀCIES A TOTS!


FELICITATS, MOLLERUSSA, CAPITAL DE LA SARDANA 2016! 

Veure Parlament Calella_Cloenda.pdf
21.02.2016
Calella es prepara per acollir la festa anual de les colles sardanistes
Calella es prepara per acollir la festa anual de les colles sardanistes

Manquen molt pocs dies perquè Calella conclogui la seva capitalitat de la Sardana 2015. En aquest sentit, el cap de setmana del 27 i 28 de febrer concentraran tota l'activitat. Més enllà dels actes previstos per al diumenge, 28 de febrer, que us avançàvem ja fa unes setmanes, posem la mirada en el programa d'actes previst per al proper dissabte, 27 de febrer, on les Colles Sardanistes adquiriran tot el protagonisme. El motiu: la celebració de la Festa Final de les Colles Sardanistes - Campionat 2015.


L'activitat començarà dissabte a la tarda, a partir de les 16 h, amb la rebuda i acreditacions de les colles a la Fàbrica Llobet-Guri. Diverses entitats locals participaran en les activitats proposades per l'Agrupació Sardanista de Calella: la Colla de Geganters i Grallers de Calella, els bastoners de l'Escola Salicrú i un espectacle infantil i familiar (a la Fàbrica Llobet-Guri) s'alternarà amb les sessions de formació per a jurats i foment de colles alevines, infantils i juvenils (aquestes últimes activitats tindran lloc a la Cooperativa L'Amistat i a la Sala Mozart, respectivament, a partir de les 17 h).


Al vespre se celebrarà un sopar amb amenització musical també a la Fàbrica Llobet-Guri i tindrà lloc el lliurament de trofeus a les colles. Una festa final a la Fàbrica clourà el programa d'actes per a dissabte. 


Pel que fa a diumenge, 28 de febrer, i de manera prèvia a la ballada de sardanes amb la cobla Bisbal Jove, tindrà lloc una gimcana fins a la plaça de l'Ajuntament (on tindrà lloc l'audició).


OBSERVACIONS per als participants


- Les acreditacions tindran lloc a la Fàbrica Llobet-Guri.


- Una vegada finalitzi el període d’acreditacions, es tancarà el pavelló de la Muntanyeta on es dormirà fins després de sopar. En cas que algú per necessitat hi hagués d'accedir, caldrà contactar amb una persona de l’organització.


- Recomanem portar roba d’abric per a l'hora de dormir.


- Les activitats programades (a excepció de les jornades de dissabte) són obertes a totes les categories.


- Una vegada finalitzi l'entrega de trofeus dels juvenils i grans, només es podran quedar a la festa els majors de 16 anys.


- A l'hora d’esmorzar, el pavelló haurà de quedar buit. Teniu l'opció de deixar les vostres coses a la Fàbrica Llobet-Guri.


- Aquells que no assisteixin al sopar però vulguin accedir a l’entrega de trofeus han de saber que les portes del recinte s’obriran al públic a les 22.45 h.


- Al llarg de totes les activitats de dissabte, a la Fàbrica Llobet-Guri hi haurà servei de bar.


- El sopar inclourà:


o Pica pica (xips, olives...) o Pa amb tomàquet


o Assortiment d’embotits o Postres


o Cafè


o Begudes (Aigua, vi, refrescs)


- El lloc per dormir (les colles que ho desitgin) serà el pavelló de la Muntanyeta.

04.02.2016
Tot a punt per als actes de cloenda de la capitalitat de la Sardana de Calella
Tot a punt per als actes de cloenda de la capitalitat de la Sardana de Calella

El proper diumenge, 28 de febrer, l'Agrupació Sardanista de Calella ha articulat un programa d'actes extens per tal de finalitzar la seva capitalitat de la Sardana 2015. Tot seguit us en detallem la proposta: 


A les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, audició de sardanes amb la cobla La Bisbal Jove


A les 6 de tarda, a la Sala Mozart, concert breu a càrrec de la cobla Marinada de Badalona


Acte protocol·lari (inclou parlaments)


Tot seguit, actuació dels Maduixots, Castellers de l'Alt Maresme


A les 7 de la tarda, espectacle titulat Retrats d'un sentiment amb la cobla Marinada i la colla sardanista Violetes del Bosc.


Sobre l'espectacle


La cobla Marinada és l'encarregada de posar-hi la música i la colla Violetes del Bosc, la dansa; ambdós col·lectius acompanyaran la interpretació de l'actor Jordi Brunet en un text escrit per a l'ocasió pel dramaturg Màrius Moneo.


Retrats d’un sentiment és un viatge als darrers 150 anys de la història de Catalunya, on l’espectador podrà conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut. La sardana, considerada dansa nacional de Catalunya, ha jugat un paper molt important durant el darrer segle, i ha evolucionat juntament amb els fets històrics del país i amb la transformació de la societat catalana. A la vegada, l’espectacle pretén una reflexió al futur incert de la música per a cobla i la sardana.


Durant l’espectacle s’interpretaran sardanes i obres de Josep Blanch i Reynalt, Antoni Agramont, Ricard Lamote de Grignon, Conrad Saló, Josep Serra, Joaquim Serra, Joan Roure i Jané, Manel Saderra i Puigferrer, Juli Garreta, Jordi Molina i Marc Timón. Concretament seran: La masovera guapa, El foc de Castelló, Camí de llum, Als peus de la Verge, Neguit, Dubte, Juny, Calella, ciutat pubilla i Please don’t stop the music.

04.01.2016
L'exposició 'Verd de pi, blau de mar', present a la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona
L'exposició 'Verd de pi, blau de mar', present a la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona

Som Cultura Popular: Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona és el títol de la trobada que tindrà lloc a Sant Andreu (Fabra i Coats i Can Fabra) des del proper 21 de gener i fins el diumenge 24 amb la voluntat de posar en contacte diversos sectors de la cultura popular i fomentar-ne la transversalitat i l'intercanvi d'informació.  


La Mostra, dividida en 4 grans blocs temàtics i 16 àmbits específics, inclou la proposta 'Museu nòmada', un recull de més de quaranta exposicions de cultura popular de caràcter itinerant sota el guiatge del Museu Etnològic de Barcelona. Aquest espai -i el seu corresponent catàleg- inclourà informació sobre l'exposició produïda amb motiu de la capitalitat de la Sardana de Calella 'Verd de pi, blau de mar'.


Per saber-ne més, podeu consultar el web http://www.barcelona.cat/culturapopular

Veure SCP - Programa A3_Ok.pdf
04.01.2016
La comissió 'Calella, capital de la Sardana' us desitja un bon any
La comissió 'Calella, capital de la Sardana' us desitja un bon any

Amb bona part del programa d'activitats vinculat a la capitalitat de la Sardana de Calella ja executat, l'Agrupació Sardanista de Calella i l'Ajuntament de la ciutat us desitgen un feliç 2016 i enfilen, ara sí, la recta final d'activitat vinculada a la capitalitat. 


En aquest sentit, us emplacem a reservar en les vostres agendes les dates del 27 i 28 de febrer de 2016, cap de setmana durant el qual tindrà lloc la Festa de les Colles Sardanistes i el traspàs de la capitalitat maresmenca amb la vila de Mollerussa, capital de la Sardana 2016.


Us n'informarem ben aviat! 


 

03.12.2015
Arriba La viola d'or, una sarsuela per a cobla i veus en català per festejar l'ANY MORERA
Arriba La viola d'or, una sarsuela per a cobla i veus en català per festejar l'ANY MORERA
Després d'un mes de novembre molt intens, continuen les activitats vinculades a la Capitalitat de la Sardana 2015 amb un mes de desembre ple de bones propostes.

 

En aquest sentit, el proper dissabte 12 de desembre tindrà lloc la presentació de la Guia Sardanista 2016. Serà al 1r pis de Can Salom (carrer de l'Església, 91), a les 6 de la tarda, i comptarà amb els parlaments de les autoritats assistents així com amb un apunt musical breu a càrrec de la cobla MarinadaL'entrada és lliure i gratuïta. 

 

El mateix dia 12 de desembre però a les 8 del vespre, a la Sala Mozart tindrà lloc la representació de La viola d'or, obra de teatre líric català estrenada a la Garriga el 1914, amb llibret d'Àngel Guimerà i música d'Enric Morera. L'entrada de La viola d'or té un preu de 15€ (10€ si es compra de manera anticipada a la guixeta de la Sala Mozart els dies 4, 5 i 6 de desembre). L’obra té una durada d’una hora i quart, sense pausa, i és un espectacle per a tots els públics. No us el perdeu! 

 

Per a més informació, veure l'enllaç http://www.cardedge.es/LaViolaDOR/  
23.11.2015
Aquest diumenge, les colles sardanistes celebren la seva final de punts lliure al Pavelló de Calella
Aquest diumenge, les colles sardanistes celebren la seva final de punts lliure al Pavelló de Calella

Una setmana després d'haver omplert fins la bandera la recentment remodelada Sala Mozart amb motiu de la celebració dels Premis Capital de la Sardana, Calella no s'atura i acull aquest diumenge, 29 de novembre, una nova activitat vinculada amb la capitalitat de la Sardana. Es tracta de la final de Punts Lliures que organitza anualment la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i que serveix per mostrar al públic -tant neòfit com entès- fins a quin punt aspectes com la creativitat i la innovació són propis al món de la Sardana. 


Les diverses colles celebraran la seva final anual al Pavelló Municipal d'Esports de Calella a partir de les dotze del migdia, en un acte obert al públic. Competició en estat pur, participació i gaudi en una festa apta per a tots els públics. No hi falteu!

10.11.2015
Tot a punt per a la celebració dels Premis Capital de la Sardana
Tot a punt per a la celebració dels Premis Capital de la Sardana

El proper divendres, 20 de novembre, a les set de la tarda, la recentment reformada Sala Mozart (c/ de l'Església, 91) de Calella acollirà un dels actes més destacats de la capitalitat de la Sardana: el lliurament dels Premis Capital de la Sardana.


L'acte inclourà un apunt musical -amb sorpresa inclosa- a càrrec de la Cobla Capital de la Sardana, sota la direcció de Francesc Cassú. Us convidem a veure'n el programa complet en el pdf adjunt. 


Us recordem que l’acte solemne de lliurament dels Premis Capital de la Sardana i de les Medalles al Mèrit Sardanista, Medalla al Mèrit Musical i Medalla a la Dansa Tradicional és un acte obert al públic on cal confirmar assistència.


Per fer-ho, podeu adreçar-vos al tel. 93 766 31 41 – castelospm@calella.cat 


 


 

Veure Programa_PremisCapitaldelaSardana.pdf
01.11.2015
Arriba un novembre farcit d'actes vinculats a la CAPITALITAT de la SARDANA
Arriba un novembre farcit d'actes vinculats a la CAPITALITAT de la SARDANA

L'Agrupació Sardanista de Calella inicia aquest mes una notable activitat vinculada al programa oficial d'actes de la capitalitat de la Sardana 2015. Tot seguit us relacionem dates i enunciats dels actes programats, a l'espera de compartir-los amb tots vosaltres.


IMPORTANT: Els actes dels dies 15 i 29 de novembre, respectivament, són d'accés lliure, mentre que per a l'acte del divendres, 20 de novembre, cal confirmar assistència a: info@conf.sardanista.cat • DIUMENGE, 15 de novembre de 2015


11.00 h, a la plaça de l’Ajuntament, Trobada d'escoles de cobla organitzada per l’Obra del Ballet Popular. Amb la participació de les cobles de les escoles Conrad Saló (la Bisbal), Palafolls i Blanes. Organitza l’Agrupació Sardanista de Calella en col·laboració amb l’Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya.


*A partir de les 10.30 h se servirà una xocolatada, gentilesa de l'Agrupament Escolta Montnegre - CAU.   • DIVENDRES, 20 de novembre de 2015


19.00 h, a la Sala Mozart, acte de lliurament dels Premis Sardana. Lliurament de la Medalla al Mèrit Sardanista, Medalla al Mèrit Musical i Medalla de la Dansa Tradicional. Amb la intervenció de la cobla Capital de la Sardana 2015, dirigida per Francesc Cassú. Organitza l’Agrupació Sardanista de Calella en col·laboració amb la Confederació Sardanista de Calella. • DIUMENGE, 29 de novembre de 2015


12.00 h, al Pavelló Municipal d'Esports, Concurs - Final de Punts Lliures (inclou exhibició de les colles). Organitza l’Agrupació Sardanista de Calella en col·laboració amb la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

Veure Programa_trobada_cobles_V5.pdf
06.10.2015
Els músics de l'Escola de Cobla Ciutat de Calella ofereixen una audició extraordinària amb motiu de la capitalitat
Els músics de l'Escola de Cobla Ciutat de Calella ofereixen una audició extraordinària amb motiu de la capitalitat

Després de la seva participació, el passat 18 de setembre, en el pregó de la Festa Major de la Minerva, els antics membres de l'Escola de Cobla Ciutat de Calella oferiran aquest divendres, 9 d'octubre, a les 20h30 i a la plaça de l'Ajuntament, una audició sencera de sardanes de caràcter extraordinari amb motiu de la capitalitat de la Sardana que aquest 2015 ostenta la ciutat de Calella.


Per a l'ocasió, la formació comptarà amb uns convidats de luxe: diversos dels antics professors de l'Escola. Recordem que l'Escola de Cobla Ciutat de Calella va comptar amb el mestratge de músics com Jordi Molina, Marcel Artiaga i Florenci Trullàs.


Recordem que l'Escola de Cobla Ciutat de Calella va començar la seva tasca d’ensenyament d’instruments tradicionals catalans l’any 1985. Trenta anys després, es reuneixen de nou per festejar la capitalitat de la Sardana de Calella.


Les sardanes que interpretarà la Ciutat de Calella són: 1. Mil·lenari de Santiga de Carles Santiago

 2. El Degotalls de Ricard Castells

 3. Noves arrels d'Albert Taulé

 4. Hores d'amistat de Jordi Feliu (la primera que va escriure, dedicada als alumnes de l'Escola)

 5. Maria de les trenes de Josep Saderra

 6. Tossa bonica de Francesc Mas Ros

 7. Una sardana de Josep M. Tarridas

 8. Un llac per joguina de Manel Saderra Puigferrer

 9. Record de Calella de Vicenç Bou


Us hi esperem!

Veure PhotoCall_ECDC.pdf
15.09.2015
El pregó de la Festa Major de la Minerva, a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Calella
El pregó de la Festa Major de la Minerva, a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Calella

Compte enrere per a la celebració, aquest cap de setmana, de la Festa Major de la Minerva i de la 35a Fira de Calella i l'Alt Maresme. Enguany, un dels plats forts de la trobada, el pregó inaugural de la Festa Major, anirà a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Calella. També hi participaran diverses entitats de la ciutat amb la voluntat de sumar-se a la celebració, aquest 2015, de la capitalitat de la Sardana de Calella. 


Tot i que no podem desvetllar-vos els detalls de la proposta, sí us podem avançar que hi participaran músics de l'antiga Escola de Cobla Ciutat de Calella, molts d'ells després de més de dues dècades sense tocar junts.


El seu coordinador, el calelllenc i fiscornaire Jaume Forest, recorda que 'l'Escola de Cobla Ciutat de Calella va començar la seva tasca d’ensenyament d’instruments tradicionals catalans l'any 1985. Fa 30 anys! I malgrat l'escola és ja inactiva, hem volgut sumar-nos en aquest acte tan entranyable'. A la fotografia, els músics de l'escola l'any 1987.


La cita és aquest divendres, 18 de setembre, a les nou del vespre, a l'Ajuntament de Calella.

02.09.2015
'Catalunya al cor', concert de festa major amb l'Orquestra Simfònica Harmonia i el Cor Harmonia Calellenc
'Catalunya al cor', concert de festa major amb l'Orquestra Simfònica Harmonia i el Cor Harmonia Calellenc

Sota la direcció del tenor Albert Deprius, els músics de l'Orquestra Simfònica Harmonia i del Cor Harmonia Calellenc se sumaran a la celebració de la capitalitat de la Sardana de Calella amb un concert extraordinari que tindrà lloc el proper diumenge, 20 de setembre, a les sis de la tarda, a l'envelat de Calella, en el marc de la Festa Major de la Minerva 2015. 


El concert inclourà un recull de sardanes i cançons tradicionals que aproximaran el públic a aquest gènere, protagonista destacat de les festes calellenques durant aquest 2015. 


El preu de l'entrada és de 10€. Venda anticipada a partir del 5 de setembre al Museu-Arxiu, de dimarts a dissabte de les 18h a les 21h; diumenges i festius de les 11h a les 14h i dues hores abans de l'espectacle, a la taquilla.


Per a més informació i reserves, podeu trucar al telèfon 690.872.715.

06.08.2015
L'Aplec de 1977, protagonista del curtmetratge PETITES HISTÒRIES de CALELLA
L'Aplec de 1977, protagonista del curtmetratge PETITES HISTÒRIES de CALELLA

El proper dimecres, 12 d'agost, a les deu de la nit, al Pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, tindrà lloc una sessió del cicle PETITES HISTÒRIES de CALELLA, en què l'entitat Foto-Film Calella divulga diversos curtmetratges que versen sobre la història local.


En aquesta ocasió, i a iniciativa de Josep Maria Colomer, es podran veure imatges inèdites provinents del fons de la família Súria corresponents a l'edició de 1977 de l'Aplec de la Sardana, edició en què l'Agrupació Sardanista de Calella en va recuperar l'organització.


Una part petita d'aquest material audiovisual ja es va poder veure el passat 15 de març, en el marc de l'espectacle Verd de pi, blau de mar, celebrat a la Fàbrica Llobet-Guri.

05.08.2015
Les audicions d'estiu, punt de trobada ineludible en el marc de la capitalitat de la Sardana 2015
Les audicions d'estiu, punt de trobada ineludible en el marc de la capitalitat de la Sardana 2015

L'Agrupació Sardanista de Calella ha programat, com és habitual, el seu calendari d'audicions d'estiu.


Des d'ara i fins al proper diumenge 13 de setembre, les audicions previstes són: 


9 d'agost, Cobla La Flama de Farners


15 d'agost, CANTADA D'HAVANERES amb el grup ARJAU


16 d'agost, Cobla Iluro


23 d'agost, Cobla Ciutat de Granollers


30 d'agost, Cobla Premià


6 de setembre, Cobla Iluro


11 de setembre, Cobla Marinada *A la plaça de Catalunya


13 de setembre, Cobla Sabadell *A la plaça de Catalunya


Totes les audicions començaran a dos quarts de vuit del vespre, al passeig de Manuel Puigvert (davant el Monument a la Sardana).

18.06.2015
16 colles sardanistes participaran en el concurs BASIC d'aquest dissabte
16 colles sardanistes participaran en el concurs BASIC d'aquest dissabte

Tot a punt per a la celebració, aquest dissabte, 20 de juny, a les 22h00, del concurs BÀSIC (REPESCA) que la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya ha convocat en col.laboració amb la comissió organitzadora dels actes Calella, capital de la Sardana 2015. Calella acull aquest concurs de manera extraordinària, en el marc del programa d'actes de la capitalitat de la Sardana 2015.


El concurs de dissabte és especialment emocionant atès que la Unió de Colles l'ha plantejat com a repesca. És a dir, diverses de les colles participants s'hi juguen la categoria. Aquest fet, així com el magnífic emplaçament (el passeig de Manuel Puigvert) i la qualitat de la cobla seleccionada (cobla Mediterrània), expliquen el perquè de la bona convocatòria. 


Les colles participants en el concurs de Calella són les següents:  1. Claror de Goges de Banyoles

 2. Continuïtat del Montgrí de Torroella de Montgrí

 3. Encís de Manlleu

 4. Mans Amigues de Cassà de la Selva

 5. Mirant al Cel de Sabadell

 6. Riallera de Vic

 7. Violetes del Bosc de Barcelona

 8. Llampec de Terrassa

 9. Petits Amunt i Crits de Terrassa

 10. Creixent de Canet de Mar

 11. Amunt i Crits de Terrassa

 12. Antaviana de Tordera

 13. Calella 2015 de Tordera

 14. Xàldiga de Barcelona

 15. Aires Gironins de Girona

 16. Continuïtat de Terrassa


Sobre la convocatòria


Les colles sardanistes estan convocades a les vuit del vespre, a l'Ajuntament Vell, on es canviaran i des d'on aniran fent cercavila pels carrers de Calella fins arribar al passeig de Manuel Puigvert.


Us recordem que hi haurà Servei de Bar a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Calella per a tots aquells que desitgin passar una bona estona gaudint de l'exhibició d'algunes de les millors colles del país. 


L'organització del concurs ha estat possible gràcies a la col.laboració desinteressada de diversos exdansaires de la colla sardanista local Vallderoure. Entre ells, Gemma Fornés, Quim Lloret i Montse Transachs. S'escau que dansaires calellencs com Ricard Lloret, Queralt Pedemonte o Mireia Caralt, tots ells membres de la comissió organitzadora Calella, capital de la Sardana 2015 competiran amb les seves respectives colles. Molta sort per a tots!

10.06.2015
Conferència sobre la sardana a càrrec de la Dra. Anna Costal per cloure l'Aula d'Extensió Universitària
Conferència sobre la sardana a càrrec de la Dra. Anna Costal per cloure l'Aula d'Extensió Universitària

Aquest dimecres, 10 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala d'actes de la Cooperativa L'Amistat, tindrà lloc la cloenda del curs de l'Aula Universitària de Calella.


Serà amb la conferència titulada: Sardanes i havaneres del segle XXI: un origen i dos balls entre Cuba i l'Empordà, a càrrec de la Dra. Anna Costal, professora del Departament de Musicologia de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).


Per cloure la vetllada, tindrà lloc l'actuació musical del tible Jordi Feliu i el conjunt Ihsanlulu, amb un repertori especialment programat per a l'ocasió.


Aquesta activitat se suma a la celebració de la capitalitat de la Sardana de Calella, 2015


 


 

22.04.2015
Disponible l'oferta hotelera per al 88è Aplec de la Sardana
Disponible l'oferta hotelera per al 88è Aplec de la Sardana

Els propers dies 6 i 7 de juny, Calella acollirà una nova edició del seu Aplec de la Sardana, la 88a, una trobada de caràcter especial atès que coincideix amb la capitalitat de la Sardana de 2015. És per aquest motiu que, a banda de les activitats ordinàries, tindrà lloc el dissabte, 6 de juny, a les 11.30h, una audició de sardanes amb la cobla Marinada amb motiu de la VIII Trobada de colles sardanistes dels equipaments cívics de la Generalitat de Catalunya.


Totes les persones interessades en accedir a l'oferta hotelera que s'organitza per l'Aplec de la Sardana, poden consultar el document adjunt. Les dades bàsiques de l'oferta són:


Habitació doble amb bany o dutxa - Sopar i dormir dissabte, esmorzar i dinar diumenge (per persona): 52€


INCLOU ENTRADA APLEC (les begudes no estan incloses)


Habitació individual suplement: 15€


Places limitades / Inscripcions fins el dia 24 de maig


Les reserves només es podran anul·lar fins el 24 de maig


• Per a més informació i reserves, podeu adreçar-vos al telèfon: 93 769 27 05 o 93 769 16 22

Veure OFERTA hotelera per a web.pdf
09.04.2015
Aquest dissabte, curset de sardanes obert a tothom amb motiu del Dia Internacional de la Dansa
Aquest dissabte, curset de sardanes obert a tothom amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Organitzat per l'Ajuntament de Calella, el Dia Internacional de la Dansa commemora arreu els valors d'aquesta disciplina artística.


Enguany, amb motiu de la capitalitat de la Sardana, s'inclou entre les diverses activitats programades al llarg d'aquest dissabte, 11 d'abril, una classe/exhibició de sardanes a càrrec de diversos monitors que estan desenvolupant, des del mes de febrer passat, els cursets d'ensenyament de sardanes a diverses escoles de Calella. 


Els monitors Queralt Pedemonte, Montserrat Pugés i Maria Antònia Vázquez seran els encarregats de fer ballar els assistents que ho desitgin. La convocatòria és a les 16h45 (per començar cinc minuts després), a la plaça de l'Ajuntament de Calella. És una activitat gratuïta.


En el pdf adjunt podeu consultar totes les activitats del Dia Internacional de la Dansa. 

Veure FlyerA5_Dia_Int_Dansa.pdf
09.04.2015
El poeta d'Igualada Lleonard del Río, guanyador del premi Francesc Castells dedicat a la Sardana
El poeta d'Igualada Lleonard del Río, guanyador del premi Francesc Castells dedicat a la Sardana

Els Amics de la Poesia de Calella, que han col.laborat estretament en els actes de proclamació de Calella com a capital de la Sardana 2015, han convocat en l'edició de 2015, la 33a dels seus Jocs Florals, un premi especial dedicat a la Sardana. És el guardó que porta el nom del poeta calellenc Francesc Castells. El seu guanyador: Lleonard del Río, amb el poema La flor de la sardana.


Per gentilesa dels Amics de la Poesia, compartim el text guanyador, que es va fer públic el passat diumenge, 22 de març, en el marc de la celebració dels Jocs Florals de Calella 2015. Diu així:


LA FLOR DE LA SARDANA


Galana és la flor de la sardana, 


discreta, acollidora i elegant; 


esclat de senzillesa que agermana,


amb aire compassat, senyorejant.


Garlanda de colors enamorada, 


teixida amb els valors de l'amistat,


referma els bells amors amb l'encaixada


de ferma i coratjosa identitat.


* Veure el poema complet accedint al pdf adjunt.

Veure La_flor_de_la_sardana.pdf
09.04.2015
Consultable el pregó inaugural de la capitalitat, a càrrec del Dr. Carles Cordón
Consultable el pregó inaugural de la capitalitat, a càrrec del Dr. Carles Cordón

DONANT-NOS LES MANS. Per Carles Cordón i Cardó


La Sardana. Pregoner, què és la Sardana?


La Sardana és la dansa


De l'anella de les mans.


Mans de pares, fills i avis, 


Mans de nòvios i germans.


Mans de treballadors i amos,


Mans de coneguts i d'estranys.


La Sardana és la dansa


On tothom és convidat.


Comptada, airada i repartida,


Signe de pau i harmonia, 


Anella de menuts i grans.


La Sardana és nostra dansa,


i orgull dels Catalans!


Així s'obre el pregó del Dr. Carles Cordón, llegit en el decurs dels actes de proclamació de Calella com a capital de la Sardana 2015. A través de l'arxiu anex, en podeu consultar la seva totalitat. 

Veure Pregó_Cordón.pdf
16.03.2015
Visita el canal Youtube amb els vídeos de les estrenes de la capital
Visita el canal Youtube amb els vídeos de les estrenes de la capital

Amb motiu de la proclamació de la capitalitat de la Sardana de Calella, l'Ajuntament ha obert un canal propi a Youtube amb uns vídeos produïts amb motiu d'aquesta celebració, on es poden veure i escoltar les sardanes d'estrena de la capitalitat, enregistrades per la cobla 'Capital de la Sardana', que dirigeix Francesc Cassú


Hi podeu accedir a través d'aquest enllaç directe: https://www.youtube.com/channel/UC45S94hxvBLg2JT40y2XEFw

13.03.2015
Ràdio Calella TV retransmetrà en directe els actes de proclamació i presentació de la cobla 'capital de la Sardana'
Ràdio Calella TV retransmetrà en directe els actes de proclamació i presentació de la cobla 'capital de la Sardana'

A través del link: http://calellatv.cat/directe


Ràdio Calella Televisió, emissora oficial dels actes de la capitalitat de la Sardana de Calella, retransmetrà en directe aquest dissabte, a partir de les 11.00h, els actes de proclamació del municipi com a capital de la Sardana 2015.


Recordem que la proclamació tindrà lloc al Far de Calella i comptarà, entre altres, amb l'assistència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; el director de Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Fabregat i el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, Lluís Puig, entre altres. 


A nivell sardanista, hi assistiran el president de la Confederació Sardanista de Calella, Joaquim Rucabado; el president de l'Obra del Ballet Popular, Bartomeu Duran; la presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Nuri Escudé, i el responsable del projecte 'capital de la Sardana', Víctor Sallés.  

13.03.2015
En cas de pluja, els actes es traslladaran a la Fàbrica Llobet-Guri
En cas de pluja, els actes es traslladaran a la Fàbrica Llobet-Guri

Atès que la previsió meteorològica prevista per a aquest cap de setmana apunta la possibilitat de ruixats a la zona de Calella i l'Alt Maresme, l'Ajuntament de Calella ha previst traslladar en cas que sigui necessari els actes de proclamació (Far, 11.00h) i de presentació de la Cobla capital de la Sardana (Plaça de l'Ajuntament, 13.00h) a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri.


Aquest dissabte, a les 09.00h, en funció de les últimes informacions rebudes per part del Servei Meteorològic de Catalunya i del Consell Comarcal del Maresme, es prendrà una decisió definitiva sobre l'emplaçament d'ambdós actes. 


 

06.03.2015
L'Ajuntament de Calella habilitarà un transport gratuït per pujar fins al Far
L'Ajuntament de Calella habilitarà un transport gratuït per pujar fins al Far

Recta final, a una setmana vista, per donar el tret de sortida als actes de proclamació de Calella com a capital de la Sardana 2015.


Amb la voluntat de facilitar l'accés al recinte del Far, on tindrà lloc l'acte institucional de proclamació dissabte vinent, 14 de març, a les onze del matí, l'Ajuntament de Calella posarà a l'abast dels ciutadans un transport gratuït que sortirà des de l'Oficina de Turisme (Sant Jaume, 231) de Calella, a partir de les deu del matí.


Places limitades, segons ordre d'arribada a la parada situada davant de l'Oficina de Turisme.


Adjuntem el programa d'actes detallat per als dies 14 i 15 de març (veure pdf).

Veure CALELLA_CAPITAL_SARDANA_tríptic_Ok.pdf
26.02.2015
Comencen els cursets de sardanes a les escoles de Calella
Comencen els cursets de sardanes a les escoles de Calella

Amb la voluntat de potenciar la celebració de l'Aplec de la Sardana d'aquest 2015, atès que s'emmarca dins els actes principals del programa de la capitalitat de la Sardana, dijous 19 de febrer van començar els cursets d'ensenyament de sardanes a diverses escoles de Calella.


En aquesta primera tanda, que afectarà a prop de 400 escolars, els cursets es concentren en els cursos de 3r i 4t de primària de les escoles següents:  • La Minerva (inici dels cursos, el 19/02)

 • Escola Pia (inici dels cursos, el 04/03)

 • Salicrú (inici dels cursos, el 19/03)

 • Freta (inici dels cursos, el 03/03)


Els cursos s'imparteixen en horari lectiu (vinculats a les classes d'educació física, música o plàstica) i els imparteixen monitors federats (de la Confederació Sardanista de Catalunya), així com balladors de Calella com Quim Lloret o Queralt Pedemonte. 


En col.laboració amb la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Calella.

Veure Curset_Def..pdf
26.02.2015
Ofertes hoteleres per al cap de setmana de proclamació
Ofertes hoteleres per al cap de setmana de proclamació

Amb la voluntat de facilitar al màxim el desplaçament de sardanistes d'arreu del país, l'Ajuntament de Calella ha arribat a un acord amb diversos establiments hotelers de la ciutat per tal d'ofertar, tal i com passa amb motiu de la celebració de l'Aplec de la Sardana, uns preus el més ajustats possible per al cap de setmana dels actes de proclamació de Calella com a capital de la Sardana. Ens referim, per tant, als dies 14 i 15 de març vinents.


Podeu consultar les ofertes en el document (pdf) que acompanya aquesta notícia. Els interessats en accedir a aquests preus, cal que s'adrecin directament als contactes que inclou aquest full informatiu.


En col.laboració amb l'Associació Turística de Calella.

Veure Ofertes Calella Capital de la Sardana.pdf
08.02.2015
Calella serà la capital de la Sardana 2015 a partir del proper 14 de març
Calella serà la capital de la Sardana 2015 a partir del proper 14 de març

L’actuació del tenor Josep Carreras al Gran Teatre del Liceu, acompanyat de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-Reig, ha suposat la clausura de Barcelona com a capital de la Sardana 2014. 


Aquest concert, celebrat aquest dissabte, 7 de febrer, a les vuit del vespre, ha permès gaudir de la interpretació de diverses sardanes i cançons catalanes a través de la veu d’un dels grans tenors del s. XX. Alguns dels temes ovacionats pel públic que omplia de gom a gom el teatre de l’òpera de la Rambla han sigut El Virolai i Pel teu amor, Rosó. Els assistents han aplaudit repetidament l’artista, que ha hagut d’oferir diversos bisos, rubricats amb La Santa Espina. A més a més, al final del concert més de 80 dansaires de les colles sardanistes de la ciutat de Barcelona han entrat a la platea i han format una gran rotllana de germanor per ballar una sardana final (Niu d’amor). Aquest espectacle ha format part del Festival del Mil·lenni, un dels grans esdeveniments musicals de Barcelona.


La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya la integren la cobla La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. El seu titular, Francesc Cassú (director també de la cobla Capital de la Sardana 2015), ha dirigit diverses de les peces del concert, encapçalades per l'emblemàtica Juny de Juli Garreta.


Amb aquest concert es clou simbòlicament la capitalitat sardanista de Barcelona, ja que encara resten 2 esdeveniments. El relleu el prendrà Calella a partir del proper 14 de març, dia en què es convertirà en la 3a Capital de la Sardana. 


A l’esdeveniment hi ha assistit Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Glòria Renom, diputada del Parlament de Catalunya; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella i senadora; Lluís Puig, director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya; Marta Alòs, diputada de la Diputació de Barcelona i Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’ICUB de Barcelona. També hi eren Víctor Sallés, coordinador del Projecte Capital de la Sardana; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Santi Ferrerfàbrega, president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i Enric Sans, president de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona.


De manera prèvia, a les cinc de la tarda, i al Foyer del Gran Teatre del Liceu, ha tingut lloc el traspàs simbòlic entre capitals. A l'acte hi ha assistit una nodrida representació d'entitats calellenques. A la imatge, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i l'alcaldessa Montserrat Candini, sostenen la bandera de la capitalitat. 

Veure NdP_Cloenda_Traspàs.pdf
06.02.2015
Aquest dissabte, el Foyer del Gran Teatre del Liceu acull el traspàs simbòlic entre Barcelona i Calella
Aquest dissabte, el Foyer del Gran Teatre del Liceu acull el traspàs simbòlic entre Barcelona i Calella

Aquest dissabte, 7 de febrer, a les vuit del vespre, se celebrarà la clausura oficial de Barcelona com a capital de la Sardana 2014. Serà al Gran Teatre del Liceu amb un concert a càrrec del tenor Josep Carreras, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-Reig.


Aquest concert permetrà gaudir de la interpretació de sardanes i cançons catalanes a través de la veu d’un dels grans tenors del s. XX. A més a més, l’espectacle forma part del Festival del Mil·lenni, un dels grans esdeveniments musicals de Barcelona. Així mateix, hi ha prevista una sorpresa sardanista per a tots els assistents.


La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya la forma la cobla La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.


Traspàs simbòlic i presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos 2015


De manera prèvia, el Foyer del Liceu acollirà a les cinc de la tarda, el traspàs simbòlic entre les capitals de 2014 (Barcelona) i 2015 (Calella) que s'escenificarà amb el lliurament de la bandera de la capitalitat, que rebrà l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, de mans del tintent d'alcalde Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.


Igualment tindrà lloc la presentació oficial de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes 2015. La principal novetat d’enguany és la inclusió dels concursos de sardanes de competició al mateix nivell que els aplecs. A més a més, també incorpora contactes amb recursos per a tots aquells que necessitin diverses eines i solucions per a la seva activitat sardanista.


A la Guia d’enguany hi consten fins a 179 aplecs i 60 concursos, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló. Se n’ha fet una tirada de 14.000 exemplars que es podran aconseguir a través de les territorials dels aplecs, al Palau de la Virreina de Barcelona, diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya i a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya.


A l’esdeveniment hi haurà un apunt musica de la cobla La Principal del Llobregat. Serà un tastet de 3 obres del seu nou espectacle ‘Manuel de Falla i Catalunya’. Per això, entre les peces que s’hi podran escoltar n’hi haurà una del músic andalús. Però sense deixar de banda la nostra dansa, que hi tindrà presència amb una obra de n’Enric Morera i una altra d’en Tomàs Gil i Membrado.

Veure Guió_Foyer_07.02.15.pdf
25.01.2015
Ràdio Calella TV, amb la capitalitat de la Sardana de Calella 2015
Ràdio Calella TV, amb la capitalitat de la Sardana de Calella 2015

Els companys de Ràdio Calella TV s'han fet ressò dels assaigs que han tingut lloc amb motiu de l'enregistrament del doble CD i DVD de la capitalitat de la Sardana de Calella que es presentarà en el marc dels actes de proclamació dels propers 14 i 15 de març. Concretament, han cobert l'assaig obert als alumnes de les escoles de música de Calella de l'espectacle Paraules d'amor que va tenir lloc dimarts passat, a la tarda, a la Fàbrica Llobet - Guri. 


Dilluns 19 i dimarts 20 de gener, van tenir lloc els assaigs de la Cobla capital de la Sardana, dirigida per Francesc Cassú, i formada per alguns dels instrumentistes més prestigiosos del país, provinents de formacions tan prestigioses com la pròpia Principal de la Bisbal, Els Montgrins, la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, la Selvatana -amb Jordi Feliu com a tible-, la Principal del Llobregat o freelance com el tenora Jordi Molina. 


Però la cobla no va assajar únicament les cinc sardanes d'estrena encarregades amb motiu de la capitalitat de Calella: també ho va fer acompanyada d'una Big band de primer nivell, dirigida per Joan Díaz, i que integren referents del gènere com els saxos Guim García Balasch, Llibert Fortuny o trompetistes com David Pastor, Mireia Farrés o Ivó Oller. A la base, David Mengual (contrabaix) i Ramón Ángel Rey a la bateria. Sense oblidar la presència de músics locals com Xavier Casellas, una de les veus solistes de l'espectacle Paraules d'amor juntament amb Laura Simó i Gemma Abrié, i els saxofonistes Juan Carlos Narzekian i Pere Grau


Podeu veure el reportatge de Ràdio Calella TV a través d'aquests enllaços:


Ràdio Calella: http://www.radiocalella.cat/noticies/la-big-band-cobla-capitalitat-de-la-sardana-de-calella-assaja-lespectacle-paraules-damor-2 


Calella TV: http://www.calellatv.cat/?videos=la-big-band-cobla-capitalitat-de-la-sardana-de-calella-assaja-lespectacle-paraules-damor

14.01.2015
Calella escalfa motors per a la proclamació amb la gravació del CD - DVD de la capitalitat
Calella escalfa motors per a la proclamació amb la gravació del CD - DVD de la capitalitat

Els dies 21, 22 i 23 de gener, als estudis Music Lan de Figueres, tindrà lloc la gravació del CD - DVD amb els espectacles principals que formen part del programa inaugural de la capitalitat de la Sardana de Calella. 


El CD inclourà una selecció dels temes de l'espectacle Paraules d'amoruna selecció de cançons d'ahir, d'avui i de sempre, a càrrec de la big band i cobla de la capitalitat de la Sardana i les veus solistes de Laura Simó, Xavier Casellas i Gemma Abrié. Es podran escoltar versions de temes com L'emigrant, De mica en mica, Homenatge a Teresa o cançons de gènere com Fly me to the moon, Garota de Ipanema o la cèlebre Sir Duke, entre altres. 


Per la seva banda, el DVD de la capitalitat inclourà un recull d'imatges actuals i històriques d'edicions passades de l'Aplec (en especial, de l'aplec de l'any 1977, en el seu cinquantè aniversari), així com fotografies que han estat escollides gràcies a la col.laboració ciutadana. La banda sonora d'aquest DVD inclourà les 5 sardanes d'estrena encarregades amb motiu de la capitalitat: des de Calella, capital de la Sardana de Jordi Feliu fins als títols escrits per Francesc Cassú, Enric Ortí, Jordi Molina o Marc Timón. El DVD, però, no oblidarà referents com Record de Calella, Colla Poncellada del mestre Josep Maria Tarridas, així com sardanes recents dedicades a la població com Calella, 60 anys de Turisme d'Isabel Medina o Els pins de Can Pelayo de Joan Lázaro.  


* L'assaig general de l'espectacle Paraules d'amor que tindrà lloc el proper 20 de gener, a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet - Guri, serà obert des de les 18 fins a les 20 hores. 
Veure Logo_Capital_Sardana_Calella.jpg
10.12.2014
La Principal de la Bisbal, en concert, el proper 21 de desembre a la Fàbrica Llobet - Guri
La Principal de la Bisbal, en concert, el proper 21 de desembre a la Fàbrica Llobet - Guri

El Tradicional Concert de Nadal de l'Agrupació Sardanista de Calella es vesteix de gala i convida ni més ni menys que la cobla La Principal de la Bisbal. 


Dirigida pel seu titular, Francesc Cassú, la formació (Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya, Creu de Sant Jordi i Premi Nacional de Cultura) oferirà un concert de sardanes i música per a cobla el proper diumenge, 21 de desembre, a un quart d'una del migdia, a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet - Guri. El programa és el següent: 


I – LES SARDANES


Santfeliuenca. Sardana Manel Saderra i Puigferrer (1908 - 2000)


El rellotge de l’avi. Sardana Agustí Borgunyó (1894 - 1967)


Recordant l’Enric. Sardana Lluís Pujals, tible solista Lluís Pujals (1966)


Llibertat. Sardana / Ferran Miàs, tenora solista Ricard Viladesau (1918 - 2005)


Tramuntanada. Sardana Emili Saló (1905 - 1988)


L’estel de Natzaret. Sardana Jordi Feliu (1971)


II – LA MÚSICA PER A COBLA


Dansa gitana. Estampa simfònica Joaquim Serra (1907 - 1957)


Nadal blanc. Versió de Francesc Cassú Irving Berlin (1888 - 1989)


Passeig en trineu. Versió de Francesc Cassú Leroy Anderson (1908 - 1975)


Cançó d’amor a la llibertat. Rapsòdia Llachiana per anar més lluny Francesc Cassú (1965)


El Carnaval de Venècia. Tema i variacions Pere Rabasseda, flabiol solista Arban / Sabater 


*


Preu entrada: 10 €. Per als socis de l’Agrupació Sardanista de Calella: 7 €.


És imprescindible la presentació del carnet de soci i només es lliurarà una entrada per carnet. A partir del 9 de desembre, venda anticipada al Museu Arxiu de Calella. 

Veure capital_sardana_diptic_PRINC_BISBAL.pdf
28.11.2014
El NewCAT amb Andrea Motis i Joan Chamorro presenten a Calella el seu disc com a preludi dels actes de la capitalitat
El NewCAT amb Andrea Motis i Joan Chamorro presenten a Calella el seu disc com a preludi dels actes de la capitalitat

El proper 28 de desembre, a les 19h, la sala polivalent de la Fàbrica Llobet - Guri acollirà la presentació del CD Coses que es diuen però que no es fan del NewCAT (The New Catalan Ensemble) amb Andrea Motis i Joan Chamorro.


Aquest disc ha estat reconegut com el millor enregistrament en els Premis Capital de la Sardana de Barcelona 2014, 'per divulgar el so d’instruments com la tenora, el tible, el fiscorn o el flabiol en contextos que no siguin la cobla tradicional'.


Onze músics dalt l'escenari presentant un repertori que treballa, d’una banda, a partir d’alguns estàndards coneguts pel gran públic així com, principalment, presenta noves cançons a partir de textos de poetes catalans de gran prestigi, com Joan Margarit, Montserrat Abelló, Enric Casasses, Manuel Forcano i Sebastià Alzamora, i clàssics com Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater o Joan Salvat-Papasseit, entre altres.


Amb:


Andrea Motis, veu, trompeta, saxo soprano i alt


Joan Chamorro, saxo tenor i baríton i contrabaix* (a Aquest teu aire suau)


Joan Díaz, piano, melòdica i composició


David Mengual, contrabaix


Ramón Ángel Rey, bateria


Sergi Gili, flabiol i flauta


Marc Timón, tible


Enric Ortí, tenora


Jairo Cabrera, trompeta


Vicent Pérez, trombó


Eduard Prats, fiscorn


Podeu escoltar un parell de vídeos del projecte a través d'aquests enllaços:


Aquest teu aire suau (Poema de Montserrat Abelló)


The Nearness of you


Sobre la venda d'entrades


Preu de l’entrada: 12 €. Anticipada: 10 €. Venda anticipada a partir del 9 de desembre al Museu Arxiu, de dimarts a dissabte de les 17 a les 20 h, diumenges de les 11 a les 14 h. Tancat el 24 i 25 de desembre. I una hora abans de l’espectacle, a la taquilla.

Veure CartellNewCATMotisCalella.JPG
26.10.2014
Ajuda'ns a resseguir la història comuna entre Calella i la Sardana compartint el teu àlbum d'imatges
Ajuda'ns a resseguir la història comuna entre Calella i la Sardana compartint el teu àlbum d'imatges

Tens imatges històriques en vídeo de l'Aplec de la Sardana? O fotografies de la colla Vallderoure? O de la cobla Ciutat de Calella i la seva escola de cobla? O de les activitats de l'Agrupació Sardanista de Calella?


Col.labora amb nosaltres per fer possible la mostra retrospectiva Calella i la Sardana que s'inaugurarà el proper 14 de març de 2015, en el marc dels actes inaugurals de la capitalitat de la Sardana de Calella. 


Ah! I no et preocupis pel teu material: venim a casa teva i escanegem les imatges per garantir que no es malmetin ni les fotografies ni la documentació de caràcter personal.


Calella, capital de la Sardana 2015: una festa de tots. Participa-hi!


Per fer-nos arribar el teu material, escriu un correu a: calella2015@capitaldelasardana.cat o bé truca al telèfon 649.935.371


Amb la col.laboració de Foto Film Calella - http://www.fotofilmcalella.org

06.10.2014
Els mitjans es fan ressò de l'actuació de la cobla Marinada en el marc de l'Oktoberfest

Dissabte vinent, 11 d'octubre, a les nou del vespre, l'envelat de la platja de Calella acollirà l'actuació de la cobla Marinada de Badalona en el marc de la 27a edició de l'Oktoberfest, la Festa de la Cerversa de Calella


Serà la primera vegada que una cobla soni en un marc d'aquesta singularitat a manera de preàmbul de la proclamació, el març vinent, de Calella com a capital de la Sardana 2015. 


Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò d'aquest fet. Us n'adjuntem els enllaços:


04.10.2014
La sardana sonarà dissabte vinent a l'Oktoberfest de Calella de mans de la cobla Marinada
La sardana sonarà dissabte vinent a l'Oktoberfest de Calella de mans de la cobla Marinada

Seguint el programa d'activitats presentat la primavera passada per l'Ajuntament de Calella, en col.laboració amb l'Agrupació Sardanista de la ciutat, dissabte vinent, 11 d'octubre, a les nou del vespre, l'Oktoberfest acollirà l'actuació de la cobla Marinada en el que vol ser una oportunitat per introduir la música de cobla en el marc d'aquesta trobada anual.


És la primera vegada que una cobla actua en el marc de la tradicional Festa de la Cervesa de Calella, que arriba enguany a la seva 27a edició.


Us recordem que l'accés a l'Oktoberfest és gratuït i que se celebra a l'envelat de la platja fins el proper 25 d'octubre. 


Per a l'ocasió, la cobla de Badalona interpretarà un programa breu que inclou balls, sardanes de diversos estils i que es clou amb la cèlebra Marxa sobre motius populars del compositor Joaquim Serra i Corominas (1907-1957). El detall de les obres és el següent: • Mediterrània (polka) – Jordi Molina

 • Ventada de març (sardana) – Emili Saló

 • Rosa de Sant Jordi (sardana) – Fèlix Martínez - Comín

 • Record de Calella (sardana) – Vicens Bou

 • Please don’t stop the music (sardana) – Marc Timón

 • Marxa sobre motius populars – Joaquim Serra


Web relacionada: Cobla Marinada - http://www.coblamarinada.com

Veure Concert a Calella.pdf
30.09.2014
Postposat el curs de monitors de sardanes que havia de començar aquest dissabte
Postposat el curs de monitors de sardanes que havia de començar aquest dissabte

Us informem que el curs de monitors d'ensenyament de sardanes que havia de començar aquest dissabte, 4 d'octubre, a les instal.lacions de la Fàbrica Llobet - Guri, queda postposat pel fet no haver arribat al nombre mínim d'inscripcions necessàries per tirar-lo endavant amb garanties. 


Els aspectes pràctics del curs necessiten d'un nombre mínim d'executants per tal de garantir l'òptima realització de les classes. 


Amb tot, des de l'organització de la capitalitat de la Sardana de Calella i des de la pròpia Confederació Sardanista de Catalunya, volem donar les gràcies a les persones que us heu inscrit i us emplacem a una nova convocatòria, esperem que no massa llunyana, capaç de recollir el pòsit que, desitgem, hagi significat la celebració de la capitalitat de 2015.

09.09.2014
Calella organitza el Curs de monitors de sardanes en col.laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya
Calella organitza el Curs de monitors de sardanes en col.laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya

El proper 27 de setembre finalitza el termini d'inscripció al Curs de formació de monitors de sardanes que organitza l'Ajuntament de Calella en tant que capital de la Sardana 2015, en col.laboració amb l'Agrupació Sardanista de Calella i la Confederació Sardanista de Catalunya. 


El curs s'adreça a sardanistes interessats en l'ensenyament de la sardana i ofereix, d'una banda, l'obtenció del carnet de monitor confederat i, de l'altra, la inclusió a la borsa de monitors de la Confederació Sardanista de Catalunya. 


Sobre els continguts del curs:


Dansa, normativa i preparació física


Formació històrica i musical


Metodologia i recursos pedagògics


Calendari del curs:


El curs de monitors de sardanes s'impartirà els dissabtes, de 9.30 a 13.30 h, del 4 d'octubre al 20 de desembre de 2014, ambdós inclosos, a les instal.lacions de la Fàbrica Llobet - Guri (Sant Jaume, 339). El preu (inclou tots els materials pedagògics) és de 50€. 


Consultar descomptes per als socis de l'Agrupació Sardanista de Calella. 


Requisits:


Cal saber comptar i repartir i ser major de 16 anys.


Arribar al nombre mínim d'inscrits per al correcte desenvolupament del curs.


Per a més informació i inscripcions: calella2015@capitaldelasardana.cat 


Informació general sobre el curs: departament d'Ensenyament de la Confederació Sardanista de Catalunya


Víctor Rodríguez - c/ Montsec, 20. 08030 Barcelona. Tel. 93 319 76 37 / ensenyament@conf.sardanista.cat

29.05.2014
Ja consultable el programa d'actes de proclamació de Calella, capital de la Sardana 2015
Ja consultable el programa d'actes de proclamació de Calella, capital de la Sardana 2015

Podeu descarregar-vos el fulletó informatiu amb el programa d'actes previstos per als propers 14 i 15 de març de 2015, amb motiu de la proclamació de Calella com a capitalitat de la Sardana 2015.

Veure calella_capital_sardana_web.pdf
28.05.2014
Actes previstos per al diumenge, 15 de març de 2015, amb motiu de la capitalitat de Calella
Actes previstos per al diumenge, 15 de març de 2015, amb motiu de la capitalitat de Calella

Des de les 11 h – espectacle per a la mainada amb músics de cobla – Plaça Conrad PRAT


A càrrec de JAUME BARRI i la cobla XICA


A les 12.15 h – Espai tancat (Fàbrica Llobet)


Estrena de l’espectacle de música per a cobla Calella, a la Sardana


Amb la cobla Calella, capital de la Sardana


Director: Francesc Cassú


Recull històric de les sardanes dedicades a la ciutat de Calella, en col·laboració amb Joventut Artística de Calella

28.05.2014
Paraules d'amor, una producció única per a la nit inaugural de la capitalitat de la Sardana de Calella
Paraules d'amor, una producció única per a la nit inaugural de la capitalitat de la Sardana de Calella

Com sonen les cançons de Serrat (Paraules d’amor), Sinatra (Mack The Knife) o Montllor (Homenatge a Teresa) mesclades amb el color de la doble canya? I una sardana cantada per veus hàbils en la improvisació i la cerca d’harmonies noves? I cançons referencials dels anys 80 del segle xx passades pel sedàs d’una big band formada per alguns dels instrumentistes de més relleu del nostre país?


Paraules d’amor és el títol de l’espectacle que, en el marc de la capitalitat de la Sardana de Calella 2015, proposa fer un passeig per la cançó d’ahir, d’avui i de sempre, diversa en estils i procedències, gràcies a una tria àmplia que permet donar a conèixer les moltes possibilitats expressives del coblisme actual


Laura Simó, Xavier Casellas i Gemma Abrié, veus


Big band & Cobla capital de la Sardana 2015


Guim García Balasch, Juan Carlos Narzekian, saxo alt; Llibert Fortuny i Lucas Martínez/Pere Grau, saxo tenor; Enric Ortí i Jordi Molina, tenores; Marc Timón i Jordi Feliu, tibles; Xavi Torrent, flabiol; David Pastor, Mireia Farrés i Ivó Oller, trompetes; Vicent Pérez, trombó; Eduard Prats i Miquel Àngel López, fiscorns; David Mengual, contrabaix; Ramón Ángel Rey, bateria i Joan Díaz, piano i arranjaments

Veure Paraulesd'Amor_baixa.pdf
28.05.2014
Programa d'actes previst per al dissabte, 14 de març de 2015
Programa d'actes previst per al dissabte, 14 de març de 2015

Tot seguit us detallem el programa d'actes previst per al dissabte 14 de març de 2015, jornada de proclamació


ACTE PROCLAMACIÓ – FAR de CALELLA


11.00 h: Acte solemne de proclamació 


Lectura del PREGÓ i estrena de la sardana de la capitalitat (original de Jordi Feliu)


Interpretació d’Els Segadors


AUDICIÓ de SARDANES – PLAÇA de l’AJUNTAMENT


13.00 h - fins les 14.30 h 


Presentació de la cobla Calella, capital de la Sardana


Flabiol: Xavi Torrent - Tibles: Jordi Feliu i Marc Timón - Tenores: Jordi Molina i Enric Ortí - Trompetes: Jordi Serrano i Jordi Gil -  Trombó: Eduard Prats - Fiscorn: Gerard Serrat i Miquel Àngel López - Contrabaix: Jordi Company


Director: Francesc Cassú


Interpretació de la sardana Calella, capital de la Sardana de Jordi Feliu


Estrena de les sardanes dedicades a Calella amb motiu de la capitalitat de la Sardana: originals de Francesc Cassú / Jordi Molina / Enric Ortí i Marc Timón 


Amb participació de grups de cultura popular de la ciutat


A les 18.30 h – Inauguració de l’exposició Calella, a la Sardana: retrospectiva de la capital de la Sardana 2015 (sala d’exposicions Calella)


A les 20.00 h – Espectacle en col·laboració amb Foto Film Calella (MAPPING)


Amb Jordi Paulí, tenora solista


A les 22.00 h – Espectacle Paraules d’amor a la Fàbrica Llobet - Guri

24.05.2014
Presentació en roda de premsa dels actes previstos per a la inauguració de la capitalitat de Calella 2015
Presentació en roda de premsa dels actes previstos per a la inauguració de la capitalitat de Calella 2015

El proper dijous, 29 de maig, a les 10.30 h, a la sala de plens de l'Ajuntament de Calella, tindrà lloc la roda de premsa de presentació del programa d'actes previst per a la inauguració de la capitalitat de la Sardana 2015.


Recordem que Calella serà proclamada de manera solemne 'capital de la Sardana 2015' el proper 14 de març de 2015. És per aquest motiu que, coincidint amb la celebració de l'Aplec de la Sardana d'aquest proper cap de setmana, el consistori ha volgut fer pública la programació en la qual està treballant des de fa uns mesos i que abastarà els dies 14 i 15 de març de l'any vinent. 


La roda de premsa comptarà amb les intervencions de l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, així com del responsable del projecte 'capital de la Sardana', Víctor Sallés, i dels membres de la comissió organitzadora de la capitalitat de la Sardana de Calella, encapçalats pels responsables de l'Agrupació Sardanista de Calella. 

22.05.2014
Benviguts al web de la capitalitat de la Sardana de Calella
Benviguts al web de la capitalitat de la Sardana de Calella

Amb motiu de la proclamació de Calella com a capital de la Sardana 2015, us volem donar la benvinguda a aquest nou espai web concebut per donar a conèixer l'activitat desenvolupada a l'entorn d'aquesta celebració de tipus ciutadà, participatiu, lúdic i cultural.


El vincle històric traçat entre Calella i la Sardana explica en bona mesura el perquè de l'obtenció d'aquest títol per part de la ciutat de Calella, que agafa el relleu a la també maresmenca vila d'Arenys de Munt (capital de 2013) i Barcelona (capital de l'any 2014).


Esperem que us feu vostre aquest espai de comunicació i que entre tots aconseguim convertir Calella en una autèntica referència sardanista durant tot el 2015. Ens hi ajudeu?